luleahockey
Luleå Hockey Leatherface 9 months ago 66%

Luleå Hockey studsade tillbaka

Luleå Hockey vann kvällens hemmamatch mot Färjestad med 2-1.

Ett revanschsuget hemmalag öppnade matchen bra och var det bättre laget i början av bataljen. Chanser skapades också men den där sista skärpan i avsluten saknades. Man fick också två chanser i powerplay i den första perioden men lyckades inte få till något vidare spel i de numerära överlägena. Gästerna lyfte upp sitt spel tillslut men det blev ändå norrbottningarna som gjorde första målet. Isac Hedqvist transporterade pucken i offensiv zon, hittade ett fint pass till Olli Nikupeteri som sen slog ett skottpass till Jonas Berglund som styrde in 1-0 drygt två minuter före pausvilan.

Luleå fick chansen i powerplay tre gånger om i början av mittronden, men man lyckades inte alls få till spelet i numerärt överläge. Det var sen väldigt tillknäppt och det skapades få chanser. Färjestad fick sitt första powerplay i slutet av perioden, men inte heller dem lyckades utnyttja situationen och det var fortsatt 1-0 efter 40 spelade minuter.

Hemmalaget fick en drömstart på den tredje perioden, Pontus Andreasson såg en lucka mellan Färjestads backar, åkte sig fri och sköt in 2-0. Norrbottningarna spelade sen riktigt på på sin ledning och gästerna lyckades inte skapa några farligheter. Men när Karlstad-laget plockade ut sin målvakt för att spela sex mot fem lyckades Victor Ejdsell skjuta in 2-1. Men Luleå fredade sen sin kasse och kunde ro hem tre sköna och viktiga poäng.